Dimman ligger tjock över världen som håller andan. Vad kommer det nya året att innebära? Det kan bli så fel.Farliga krafter ligger på lur. Hur ska de goda krafterna orka stå emot. Trumpism och Putinism imponerar på fler än man anar. Vi läser om Martin Luther och reformationen och 30-åriga kriget. Likheter? Visst.Jag drar mig tillbaka och “odlar min trädgård” , gräver så djupt jag orkar, inte för att jag tror att det finns skatter i djupet men bara själva grävandet skänker tillfredsställelse och trötthet som ger god sömn om natten.
Skriver om Sinclair Olsen och Anna-Lena.


Spridda och blå

Blommorna låg som en matta på skolgården mot kökssidan.
Somliga fulla av lysande blått. Andra urgröpta intill kärnan av myror och fåglar.

Blöta dagar skyndar på förruttnelsen i lövhögarna.
Jag plockar en blomma med sin lyster kvar och drar med fingret över den drömblå kronan.

Då skymtar en annan färg fram. Den är som natten då ingen måne finns.
Som den blomman jag gav till Anna- Lena när hon försvann nedför trapporna på seminariet.

Jag hade fått hennes matkuponger.” Behåll dem, jag behöver dem inte längre. Glöm inte att lämna nycklarna till Sinclair under locket. Ellen väntar på honom i Köpenhamn

när solen går upp”.

Hur gick det för Sinclair och Ellen i Köpenhamn? Dimman låg tät också den gången när Ellen väntade på bron och kriget drog förbi. såg inte hans ansikte bland alla andra.

Sågs de någonsin igen? Kanske på Östergatan 180 i det vita huset. kanske tändes ljuset ännu en gång i rummet på gaveln. Hemliga budskap förmedlades den gången när kriget stoppade alla som ville komma över bron.